Lakásfelszerelési eszközök

Lakásfelszerelési eszközök

A bárszék: Egyensúlyozó művészet a bűn és az üdvösség között (vagy csak egy kényelmes ülőalkalmatosság)

2024. április 18. - Kertészeti szaki

A bárszék: Egyensúlyozó művészet a bűn és az üdvösség között (vagy csak egy kényelmes ülőalkalmatosság)

 

A bárszék: ez a lábtartós enigma, ez a kényelem és a katasztrófa hajszálvékony határvonalán egyensúlyozó mestermű. Egyesek számára a kikapcsolódás oltára, másoknak a buli bőszült lova, amiről valószínűleg leesnek a következő tequila sunrise előtt. De bármi is legyen a funkciója, a bárszék tagadhatatlanul társadalmi státuszszimbólum is. Legalábbis addig, amíg le nem dőlünk róla.
A megbecsült bárpult előtti bárszéksor olyan, mint egy iskolai ebédlő asztala - tele van hierarchiával. Az első bárszékek a törzsvendégek kiváltságai, akik annyira régen járnak ide, hogy a bártender már a nevüket sem kérdezi meg, csak bevágja a szokásos italukat. Utána jön a "semleges zóna", a középső rész, ahol a bártender figyelméért folyik a küzdelem. Végül ott van a szélvédett sarok, ahová a magányos lelkek és a túl sokat ivó emberek száműzik magukat.

234830_01_benita-barszek-feher.webp

A bárszék: Kétélű kés a beszélgetésben (vagy a beszélgetésből való menekülésben):

A bárszékek remek lehetőséget kínálnak arra, hogy új emberekkel ismerkedjünk meg, vagy hogy kínos csendeket töltünk ki egy unalmas randi során. Ám óvatosan! A szűkös tér könnyen kényelmetlenséghez vezethet, ha túl közel kerülünk a szomszédhoz. Itt jön képbe a "bárszék-balett", az a finom művészet, hogy anélkül mozduljunk el valakitől, hogy megsértenénk az egóját, vagy úgy tűnjünk, mintha a táskája után nyúlkálnánk.

A bárszék, mint koordinációs kihívás (vagy koordinációs katasztrófa):

Nézzük szembe a tényekkel: a bárszékek és a bárasztal nem híresek a stabilitásukról.

313093_03_party-barasztal-magasfenyu-feher.webp

Egy pohár koktél elfogyasztása után pedig a mozgáskoordinációnk is meggyengülhet. A bárszék-koordinációs kihívásnak az a célja, hogy egyenesen üljünk, miközben elegánsan csevegünk, és közben ne öntsünk ki mindenünket a táskánkba. Ha sikerül, akkor gratulálok, egy bárszék-ninja vagy!
A bárszék néha a magány menedéke, ahol elgondolkozhatunk az élet nagy kérdésein (vagy a következő Instagram-posztunkon). De ugyanakkor ez a tökéletes hely az új emberekkel való ismerkedésre is. Sosem lehet tudni, ki fog mellénk ülni a következő pillanatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://home-furnishings.blog.hu/api/trackback/id/tr6918384027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása