A maghőmérő: A belső hőmérséklet pontos mérése
A maghőmérő az étel belső hőmérsékletét pontosan méri. Használatakor nem az étel sütési idejét kell beállítani a sütőben, hanem azt, hogy milyen belső hőmérsékletet szeretnénk elérni. Általában húsok vagy sütemények hőmérsékletének pontos mérésére használják.
Néhány jellemzője a maghőmérőnek:
Anyag: Rozsdamentes acél és műanyag.
Mérete: A tű hossza 12 cm, a hőmérő átmérője 2 cm.
Súlya: 30 g.
Használata: Merítsük a maghőmérő szárát a folyadék (például hús) legvastagabb részének feléig, de legalább 2 cm mélyre. Ügyeljünk arra, hogy a szár ne érjen csontot, porcot vagy zsíros részt. A mérést minden alkalommal ismételjük meg, lehetőleg ugyanazon részen, ahol az első mérést végeztük. Ne hagyjuk a sütőben, minden mérés után távolítsuk el.
Mérési tartomány: -40 és 70°C között.
Tisztítás: Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, és kerülje a karcolást okozó szerek és eszközök használatát.
Hogyan használjam a maghőmérőt sütés közben?
A maghőmérő alkalmazása sütés közben segít a pontos étel belső hőmérsékletének ellenőrzésében, ezzel garantálva a tökéletes sütést vagy főzést. Íme néhány lépés, hogyan használhatja a maghőmérőt:
Válassza ki a megfelelő maghőmérőt:
A maghőmérők különféle típusokban és méretekben kaphatók. Válasszon olyat, amely megfelel az elkészítendő étel típusának és méretének.
Helyezze a maghőmérőt az ételbe:
Merítse a maghőmérő szárát a folyadék hőmérő (például hús) legvastagabb részének feléig, de legalább 2 cm mélyre.
Ügyeljen arra, hogy a szár ne érjen csontot, porcot vagy zsíros részt.
Mérje meg a hőmérsékletet:
Várjon néhány másodpercet, amíg a sütőhőmérő stabilizálódik az étel hőmérsékletével.
Olvassa le a kijelzőn megjelenő hőmérsékletet.
Ismételje meg szükség szerint:
Ha több ponton szeretné ellenőrizni az étel hőmérsékletét, ismételje meg a mérést ugyanazon részen, ahol az első mérést végezte.
Ne hagyja a sütőben:
Minden mérés után távolítsa el a maghőmérőt az ételből, hogy ne menjen tönkre.
Használja az ajánlott belső hőmérsékleteket:
Különböző ételekhez különböző belső hőmérsékletek szükségesek. Például:
Sertéshús: 63-71°C
Marhahús: 57-63°C
Csirkehús: 74°C
Hal: 63°C
Sütemények: 88-93°C
Tisztítás és tárolás:
Semleges folyékony mosogatószerrel mossa el a maghőmérőt, és kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát.
Most már készen áll a maghőmérő használatára! Ügyeljen arra, hogy mindig távolítsa el a sütőből, hogy ne menjen tönkre.